Personvernerklæring

Joule AS («Joule») ønsker at du som bruker skal være trygg på at vi ivaretar ditt personvern og behandler alle personopplysninger i henhold til GPDR og personopplysningsloven. Denne personvernerklæringen gir informasjon om hvordan Joule behandler personopplysninger om våre kunder.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER SAMLER VI INN?

  • Kontaktinformasjon herunder navn, epostadresse, telefonnummer, alder og postadresse
  • Betalingsinformasjon, inkludert kortinformasjon og informasjon om tidligere betalinger
  • Ordrehistorikk, inkludert tidspunkt for utleie og hvilke(t) produkt du har leid
  • Teknisk data: IP-adresse, nettleser, operativsystem og informasjon om type PC/mobilenhet.
  • Kredittscore
  • GPS data fra sykkelcomputere

De fleste av opplysningene vi har om deg, mottar vi direkte fra deg. Informasjon om ordrehistorikk og teknisk data genereres i våre systemer. Kredittscore hentes inn fra Experian AS.

 

HVA BRUKER VI PERSONOPPLYSNINGENE TIL?

De innsamlede personopplysningene brukes til følgende formål og med disse rettslige grunnlag: 

Vi bruker navn til å identifisere kunde. Vi bruker e-post adressen som informasjonskanal til kunden både ved opprettelse og avslutning av kundeforholdet, levering og henting av sykkel, samt generell informasjon til kunde under leieoppholdet. Vi bruker postadresse til å sjekke om kunden holder til innenfor tjenesteområdet vi opererer i. Vi bruker telefon som mulig kontaktpunkt til å formidle informasjon som haster, samt til kommunikasjon med vår logistikkpartner. Vi bruker fødselsdato for å sjekke at kundens alder er over vårt krav til alder for å bruke tjenesten. Det rettslige grunnlaget for innhenting av alle disse personopplysningene er at det er nødvendig for å inngå og administrere kundeavtalene med våre kunder. 

Vi gjennomfører kredittsjekk av alle våre nye kunder. Vi bruker Experian AS og CRIF GMBH som leverandør av kredittinformasjon. Dette gjør vi for å redusere den økonomiske risikoen tilknyttet utleie av dyre objekter. Det rettslige grunnlaget for denne innhentingen av personopplysninger er dermed interesseavveiing.

Når du bestiller lagres kortinformasjonen din hos betalingsleverandøren Stripe. Formålet med innhenting av betalingsinformasjon er å kunne ta betaling fra deg for tjenestene du benytter hos oss. Det rettslige grunnlaget for denne bruken er at det er nødvendig for å inngå og oppfylle vår kundeavtale med deg. Stripe oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte og er PCI sertifisert. Dette gjør at vi kan håndtere endring av ordre, oppheving av reservasjon slik som depositum, kreditering, ytterligere påløpte kostnader fra brukeren (ved for sen innlevering, skade eller lignende), samt redusere misbruk og svinn.

Vi bruker GPS data fra sykkelcomputeren til å kontrollere distanse som er syklet i løpet av leieperioden. Dette kan sjekkes dersom det er mistanke om at sykkelen har brukt til kommersielle formål. Det rettslige grunnlaget er i så fall interesseavveiing. Det samles ikke inn lokasjonsdata av våre kunder.

Vi bruker betalingsinformasjon og ordrehistorikk for bokføringsformål. Grunnlaget for denne bruken er våre rettslige forpliktelser i bokføringsloven.

Vi bruker kontaktinformasjon til å sende deg informasjon og markedsføring om Joule. Hvis du er eksisterende Kunde av Joule, har vi lov til å sende deg markedsføring om produkter som er tilsvarende de kundeforholdet bygger på. Det rettslige grunnlaget er i så fall vår berettigete interesse i å holde deg oppdatert på Joule. Dersom du ikke har et eksisterende kundeforhold med Joule, vil vi kun sende deg markedsføring dersom du har samtykket til dette.

Vi vil også kunne bruke personopplysninger til andre formål som ikke er kompatible med de nevnt over, som f.eks. i forbindelse med krav eller rettslige tvister, eller i forbindelse med oppkjøp eller salg av virksomheten.

 

HVOR LENGE LAGRER VI PERSONOPPLYSNINGENE?

Personopplysningene inkludert kredittscore oppbevares så lenge du står registrert som bruker hos Joule, og for en periode på 3 år etter. Vi lagrer betalingsinformasjon og ordrehistorikk i 5 år, i samsvar med bokføringsloven.

Personopplysninger vi har registrert er tilgjengelig og kan endres på din side. Du kan også kontakte oss og be om at vi fjerner dine personopplysninger eller bli avregistrert fra våre systemer. Du vil da ikke lenger kunne bruke tjenesten med mindre du registrer deg på nytt.

 

HVEM UTLEVERER VI PERSONOPPLYSNINGER TIL?


På vår nettside bruker vi Shopify-plattformen for å drive vår nettbutikk og behandle transaksjoner. Vi lagrer informasjon som kundenavn, kontaktinformasjon og ordrehistorikk på Shopify's servere for å behandle bestillinger, spore kundeinteraksjoner og tilby kundestøtte.

Videre bruker vi også abonnementsbehandlingsprogramvaren Circuly. Circuly er en programvarebedrift basert i Tyskland, hovedkontor i 33602 Bielefeld, Obernstr. 50, telefon: +49 176 552 884 77. Dette er en integrert programvareløsning som vi bruker for å dekke ulike aspekter av vår abonnementsbehandling. Dette inkluderer: handlekurv, «min side», betalingsbehandling, kommunikasjon, returbehandling og rapportering. Denne informasjonen lagres på servere som kjøres av vår programvarepartner circuly. Den kan brukes av oss for å kontakte kundene våre og tilby abonnementstjenester. All informasjon vi samler inn, er underlagt denne personvernerklæringen.

Videre deler vi i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne, både for å kunne utføre vår tjeneste, i tillegg til å gi deg en bedre handleopplevelse. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Dersom du har gitt oss samtykke til deling av opplysninger, så kan opplysningene bli delt med følgende tredjeparter:

 

a)      Når andre utfører tjenester på våre vegne

Wanda.space

For at vår logistikkleverandør wanda.space skal kunne levere sykkelen du abonnerer på hos Joule dersom du velger det alternativet for levering, deler vi navn, adresse og telefonnummer med dem.

Tripletex

Tripletex er vårt regnskapssystem og data nødvendig for bokføring lagres her, herunder navn, adresse, ordrer, og fakturaer.

Stripe

Stripe er vår betalingsleverandør og betalingsinformasjon vil lagres i deres system på vegne av Joule.

Experian & CRIF

Experian og CRIF er våre leverandører av kredittopplysninger. Vi vi dele navn, adresse og fødselsdato i deres system når vi gjennomfører kredittsjekk. Dette for å sørge for at vi gjennomfører kredittsjekk på riktig person.

TRYG Forsikring

Dersom du blir utsatt for tyveri vil du måtte fylle ut et skademeldingsskjema på vår nettside som deles med Tryg forsikring. 

Google Analytics, Google Adwords og Google Tag Manager

Opplysninger om bruksmønster på nettsiden (blant annet hvilke sider som er besøkt og når) deles med Google som knyttes til deg som bruker på en delvis anonymisert måte. Vi vil ikke kunne knytte dette til deg personlig, men vi kan bruke informasjonen til å se generelt bruksmønster på nettsiden vår, og for å kunne sende deg skreddersydd reklame i Google sitt nettverk i form av bilde- og tekstannonser på tredjeparts nettsider.

Google places

Vi bruker Google Places API for å tilby «Location-based services», som adresseverifisering og forslag til våre kunder. Denne tjenesten gjør det enkelt for våre kunder å finne og velge sin adresse under kassa prosessen, og hjelper oss å sikre at adressene som gis av våre kunder er korrekte.

Meta Pixel

Denne siden kan benytte Meta Pixel, som er en informasjonskapsel som sporer at du har vært inne på vår nettside, slik at du senere kan motta reklame fra oss via Meta sitt nettverk.

Kontaktskjemaer

Dersom du benytter deg av en av våre kontaktskjemaer, vil skjemaet bli sendt som e-post til oss, og bli lagret på vår e-postserver. En kopi av e-posten kan også bli lagret i en database i tillegg, for å sikre at vi har mottatt din melding dersom e-posten ikke skulle komme frem. Denne databasen slettes med jevne mellomrom.

 

b)      Ved mistanke om lovbrudd

 vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

Rettigheter

Du har rett til innsyn, retting og sletting av personverndata Joule samler inn om deg. Du har krav på begrensning av behandling av personopplysninger og du har rett til å protestere mot en behandling av personopplysninger om deg. Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig. På datatilsynet sine nettsider finner du en oversiktlig og god beskrivelse av hvilke rettigheter du har etter personvernregelverket når opplysninger om deg samles inn og brukes
(Dine rettigheter | Datatilsynet).

Du kan utøve dine rettigheter ved å sende oss e-post til personvern@joule.no eller brev til:

Joule AS
Postboks 2857, Tøyen
0608 Oslo

Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen én måned. Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med lovverket kan du rette en klage til Datatilsynet: post@datatilsynet.no.

 

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette på denne nettsiden minst 14 dager før de iverksettes.

 

Informasjonskapsler

Når du besøker vår tjeneste bruker vi ulike teknologier for å gjenkjenne deg som bruker og samle inn data. Vi bruker eksempelvis informasjonskapsler (cookies) for å huske leiedatoer, og utstyr. Informasjonskapsler forenkler bruken av tjeneste og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. De brukes også til å mellomlagre data som tilgjengelige utleiedatoer, priser og lignende.

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy kan vi registrere informasjon om enheten og tilkoblingen til vår tjeneste, herunder operativsystem, nettleserversjon, IP-adresse, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Denne informasjon brukes i anonym og aggregert statistikk, men kan også kobles mot din brukerkonto. Informasjonen gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av vår tjeneste til den enheten du bruker.